Yhdistys

Miro Santeri

Olen Miro ja toimin tämän orkesterin johtajana. Olin yksi Kollektiivi Triangelin alkuunpanevista voimista. 

Teen taidetta kahdesta syystä: Ensinnäkin, rakastan itseni ja muiden haastamista yhteisissä projekteissa. Toisekseen ajatus vaihtoehtoisesta elämästä, jossa en tekisi taidetta ja kuolisin katkerana vanhuksena, pelottaa minua, järisyttäen koko olemustani. Teen siis taidetta rakkaudesta lajiin, mutta myös pelosta. 

Pääsääntöisesti opiskelen ja asun Skotlannissa (opiskelen taidetta), mutta joka vuosi vietän pitkän pätkän Suomessa (tehden taidetta), sekä lyhyen pätkän USA:ssa (myöskin tehden taidetta)…     …(Teen siis paljon taidetta)…

Haluaisin omalla tekemiselläni innostaa muita Suomalaisia elokuvantekijöitä rikkomaan rajoja ja tuottamaan mahdollisimman mielikuvituksekkaita filmejä. 

Isoja inspiraation lähteitä minulle ovat seuraavat henkilöt: 

Elokuvan saralta Lars Von Trier, Alejandro Jodorowsky, Andrei Tarkovsky sekä David Lynch 

Luen myös paljon kirjoja: suosikkikirjailijoitani ovat Mika Waltari ja Fjodor Dostojevski.

Jarkko Oksanen

Olen Jarkko – yhteiskuntatieteilijä, taiteilija. Kollektiivi Triangelissa roolini on olla tuottaja ja ”yhdistyksen vääpeli”. Näin ollen huolehdin muun muassa yhdistysasioista, castingistä, yleisestä organisoinnista ja excel-taulukoista.

Taide merkitsee minulle kanavointia, yhdessä tekemistä ja ennen kaikkea kokonaisvaltaisen, esteettisen kokemuksen tavoittelua. Nautin niin tekstistä, elokuvasta kuin musiikista ja koen tärkeäksi, että arkiseenkin luomiseen voi sisällyttää innostusta syvemmistä mysteereistä. Ajattelun haastaminen ja jatkuva kehittäminen esimerkiksi filosofian tematiikkojen kautta kuuluu nähdäkseni taiteen harjoittamiseen ja jopa sen korkeampiin tavoitteisiin.

Tuukka Remes

Maailman ympäri (melkein) matkustanut,
Suomeen rakkauden perässä rantautunut,
innovoiva voima, impulsiivien nyansoima,
solidaarinen mieli, empiirinen on tieni.

Olen kiinnostunut taiteen saavutettavuudesta ja teen jatkuvasti työtä taatakseni parhaimman mahdollisen lopputuloksen myös KTn teoksissa. Tarkasti suunniteltu kuvailutulkkaus ja äänimaisemointi yhdistettynä luoviin tekniikoihin, taitoon ja tarkkaan toteutukseen mahdollistaa moniaistillisen kokemuksen ja julkaisun myös kuunnelmamuodossa.

Ääni -ja valosuunnittelijana niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin projekteissa.

Pyry Qvick

Olen Pyry, paljasjalkainen tamperelainen. Taiteessa minua kiinnostaa uuden oppiminen, kokeileminen ja yhtenäisen kokonaisuuden kasaan palastelu. Varsinkin improvisaatio ja luova kirjoittaminen ovat lähellä rintaani. Pienet, intiimit kohtaamiset pienen, intiimin taiteen kanssa niin verkossa kuin hämyisissä nurkissa kiehtoo. Tarinankerronnassa koen suurta voimaa ja potentiaalia ihmiselon ymmärtämiselle.

Patrik Alapirtti

Olen kaupunkilaistunut maalaishiiri, kielen asiantuntija ja taiteentekijä. Toimin Kollektiivi Triangelissa enimmäkseen sanan ja äänen parissa.

Taide on minulle tapa tutkia suhdettani omaan itseeni, muihin ihmisiin ja maailmaan. Taide on magiaa, taikuutta. Sanat, tarinat, musiikki, kuvat – niiden luominen on jonkin sisäisen, tuntemattoman ja aistien tavoittamattomissa olevan saattamista ulkoiseen maailmaan, aistein havaittavaksi. Taiteen kokeminen on parhaimmillaan rituaali, jossa jaettu kokemus yhdistää joukon ihmisiä arkitodellisuuden ulkopuolisessa tilassa. 

Taide on siis minulle mystiikkaa ja arvoituksellisuuden äärellä olemista, mutta myös ilon lähde ja tapa olla yhdessä toisten ihmisten kanssa. Kutkutun oudoista ja ajattelua uusille urille nyrjäyttävistä teoksista, mutta myös aidon sydämellisistä ja naurattavista jutuista. Erityisesti rakastan sitä, kun sama teos saa aikaan kaiken tämän.